Malford Milligan brengt nieuw album uit op Royal Family Records (Dutch)

De plannen zijn vorig jaar al beklonken, maar het hoge woord mag er uit. Er wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuw Malford Milligan album, geproduceerd door Jack Hustinx. De soulzanger uit Austin komt in juni voor opnames naar Nederland. Het album zal, middels een exclusieve licentie-deal met Stagger Lee Records, uitgebracht worden op Royal Family Records, het platenlabel van JW Roy. De release staat, in samenwerking met Suburban Marketing & Distribution, gepland voor eind oktober.

De twee heren zijn al meer dan twee decennia dik bevriend en werkten ruim twee jaar geleden nog samen voor Hustinx’ succesvolle soloplaat “Over Yonder” en de optredens die daarop volgden in zowel Nederland als Texas. Maar een héle plaat samen is er van hen sinds het uit 2002 stammende en alom bejubelde “Sweet Cherry Soul” niet meer geweest.
We zijn ruim ‘n jaar geleden begonnen met schrijven en de songs zijn klaar. Te gekke nummers trouwens, als Malford en ik samen schrijven is er altijd een soort hechte synergie” vertelt Hustinx, die na vier maanden terug in Nederland nét weer vertrokken is naar Austin om de geplande opnames voor te bereiden. “Malford wil al heel lang ‘n ingetogen intieme plaat maken. Hij wilde dat destijds al samen doen met Stephen Bruton voordat hij overleed. We hebben het er al wel eens eerder over gehad, maar nu gaat het er dus eindelijk écht van komen. Ik vind het een grote eer dat Malford dit samen met mij als producer wilt doen.”
Sleutelwoorden voor de nieuwe plaat zijn (op z’n Engels): soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimite …

Malford Milligan is een energieke oldschool soulzanger in de allerbeste Otis Redding traditie, en een icoon en gigant in de Austin TX music scene, waar hij maar liefst 8 keer tot beste vocalist bekroond werd bij de Austin Music Awards. Hij werd bekend als zanger van de supergroep Storyville in de 90-er jaren, waarin o.a. Stevie Ray Vaughan’s ‘Double Trouble’ als ritme-tandem speelde (https://en.wikipedia.org/wiki/Malford_Milligan).
Jack Hustinx kennen we als oprichter en frontman van de Shiner Twins, volgens vele kenners de beste Americana-band van Nederland, waarmee hij 10 jaar speelde en drie zeer lovend ontvangen CD’s maakte (http://www.jackhustinx.com).

Opnames met Nederlandse ‘allstar’ band
De opnames gaan deze zomer op uitdrukkelijk verzoek van Malford in Nederland plaatsvinden met nagenoeg dezelfde allstar-band als waarmee de beide heren eind 2015 door Nederland getourd hebben: the Southern Aces. De band bestaat uit Jack Hustinx (gitaar), Roel Spanjers (piano-orgel-accordeon – o.a. JW Roy en Luther Allison), Eric van Dijsseldonk (lead & slide-gitaar – o.a. Erwin Nijhoff en JW Roy), Nicky Hustinx (drums – o.a. Fink, Dotan en Eefje de Visser) en Roelof Klijn (bas – o.a. Shiner Twins en Dede Priest).

Exclusieve show & tour
Tijdens zijn verblijf in Nederland deze zomer geeft Malford Milligan samen met The Southern Aces een éénmalig intiem concert in Nederland, op donderdag 28 Juni, exclusief in de Ad van Meurs Theaterzaal van de Rozenknop in Eindhoven. Deze show is reeds uitverkocht. Er zijn plannen om na de release uitgebreid te gaan touren, zowel in Nederland als in Texas.
Facebook-event de Rozenknop: https://www.facebook.com/events/182545279194101/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *